Späť

7 tipov, ako vybrať správnu obuv

Neviete si rady akú obuv si vybrať?

Anatomická obuv Leons je zároveň obuvou pracovnou, ktorá má byť bezpečná, pohodlná a v neposlednom rade aj pekná. Neviete si vybrať akú obuv zvoliť? Dovoľte nám vám s výberom vhodnej a kvalitnej obuvi pomôcť.

Prečo nás bolia nohy

Často si to neuvedomujeme, ale nohy patria k najviac zaťažovaným častiam ľudského tela. Postávame v práci, čakáme na autobus alebo vo fronte v obchode a často nohám neuľavíme ani doma. Navyše nevhodne zvolené topánky už v detstve zle tvarujú klenbu nohy. A výsledok?

Nielen bolesť nôh, ale tiež nesprávne držanie tela, vysunuté platničky a s nimi spojené bolesti chrbta. A trpia aj kĺby a lýtkové svaly. A to všetko väčšinou úplne zbytočne. Napriek tomu, že sú ortopedické problémy jednou z najčastejších civilizačných chorôb, príčina ich vzniku býva celkom banálna – zlé topánky.

Ako pomôže anatomická obuv

Možno to znie prehnane, ale dobrá a pohodlná obuv prospieva ľudskému zdraviu a skvalitňuje tak náš celý život. Najmä pre niektoré povolania je kvalitná anatomická obuv úplne nezbytná. K modernému životnému štýlu patrí starostlivosť o zdravie a prevencia, no a starostlivosť o komfort nôh k tomu určite patrí. Naučte sa predchádzať problémom včas. Pretože keď sa vám ozve napríklad boľavý chrbát, bude možno na liečbu neskoro.

Anatomická obuv sa hodí na každodenné použitie, či už pracujete v potravinárstve, gastronómií, zdravotníctve, v kancelárií alebo výrobnej dielni. Prináša úľavu  unaveným chodidlám a podporuje správne držanie tela. Zároveň funguje ako prevencia proti bolestiam. Mäkká stielka tlmí nárazy pri chôdzi a šetrí tak vaše kĺby.

Ako vybrať tú správnu anatomickú obuv

1. Topánka má mať správnu ergonómiu – topánka sa musí ohýbať tam, kde ľudské chodidlo. Mala by teda mať pružnú podošvu.

2. Prsty potrebujú komfort – správny strih topánky kopíruje tvar nohy, ideálne by teda mal byť okrúhly. Predídete tak pľuzgierom a otlakom prstov.

3. Topánka dobre sedí – topánky musia mať správnu dĺžku a šírku. Prsty aj  päta potrebujú mať okolo seba niekoľko milimetrov priestoru. Inými slovami, nesmiete stáť na okraji stielky, ani na jej konci.

4. Vysoké opätky spôsobujú problémy s chrbticou – aj dámská obuv určená k celodennému noseniu by mala mať opätok nižší ako 4 cm. Naša anatomická obuv podporuje správne držanie tela.

5. Topánka musí dýchať – najlepšími materiálmi sú stále tie prírodné: useň alebo textil. Sú mäkké, priedušné a absorbujú vlhkosť. Pri modeloch s pevnou špičkou oceníte aj vetranie pomocou perforácie usni malými dierkami.

6. Cena nemusí byť rozhodujúca – do dobrej obuvi nemusíte investovať pol výplaty, aj lacnejšie modely poslúžia dobre. Zabudnite ale na plastové sandále z tržnice.

7. Podrážka nekĺže – najmä v prevádzke, kde potrebujete pevný a istý postoj, ale napríklad aj v miestnostiach s keramickou dlažbou, oceníte topánky s protišmykovou podrážkou.

Starajte sa preto o svoje nohy a choďte v kvalitnej zdravotníckej obuvi. V našej ponuke spĺňajú kritéria zdravého obúvania všetky produkty. Navyše vám to v nich pristane! Objednajte cez e-shop až domov. Vaše pohodlie a zdravie je naším cieľom.