Späť

Ako správne vybrať anatomickú obuv

Zaujal Vás niektorý z našich modelov, ale nie ste si istá?

Ako správne vybrať anatomickú obuv

Výber anatomickej obuvi a rady, ako kúpiť obuv na internete 

Zaujal Vás niektorý z našich modelov, ale nie ste si istá, či je to ten pravý pre Vás? Alebo len neviete veľkosť? Tento článok je priamo pre Vás! Pripravila som si pár užitočných rád k výberu obuvi, ale nemusíte sa báť, na telefonáty a správy budem odpovedať stále. 

Jedna z našich zákazníčok mi odporúčila, aby som tento článok napísala po tom, čo musela obuv vymeniť za väčšiu, pretože sa neodmerala pred nákupom. Je to bohužiaľ jeden z najčastejších dôvodov vrátenie objednávky, medzi ďalšie patrí zlý výber alebo nevyzdvihnutie zo Zásilkovne. Aj kvôli tomu sa u nás zákazníčka ,,bojí" nakupovať, preto som sa rozhodla napísať tento článok. Keby ste mali ďalšie nápady, nebojte sa napísať. 

Problémy alebo prevencia

Pokiaľ nakupujete obuv preventívne alebo iba preto, lebo sa Vám páči, to je iba dobre. Môžete si vybrať z celého spektra všetkých našich modelov. Pokiaľ Vám ale napríklad často opúchajú nohy, je veľkou chybou kúpiť si obuv s pevným pruhom (napríklad model Lotus). Jasnou voľbou by v tomto prípade bola obuv s nastaviteľnými pruhmi. Pre pätovú ostrohu by som zvolila mäkšiu stielku (napríklad model Medica). Pokiaľ nemôžete nájsť model vhodný pre Vás, napíšte nám na podporu na web, zavolajte alebo pošlite e-mail. Sme tu pre vás. 

Meranie

Ďalšou veľmi dôležitou časťou je meranie. Pokiaľ ste si vybrala model, ktorý Vám bude sedieť a pokiaľ možno pomôže, je na čase vybrať veľkosť. Berte na vedomie, že veľkosť nôh sa počas života niekoľkokrát zásadne mení. Najlepší čas na meranie je doobeda, pretože noha ľahko pracuje aj počas dňa. Postavte sa na papier a u špičky palca a päty urobte čiarku, odmerajte vzdialenosť. Údaje v tabuľke nižšie Vám prezradia veľkosť. 

Podrážky a veľkosti

​​Podľa skúseností našich zákazníčok sa veľkosti niektorých našich modelov líšia od veľkostí, ktoré nájdete vo svojom botníku. Delíme ich podľa podrážky na stredné, ploché a menšie. 

Pod obuv so strednou podrážkou patrí obuv s klinom a korkovou podrážkou. Je väčšinou menšia ako obvyklá veľkosť. Takže pokiaľ sa rozhodujete medzi dvoma veľkosťami rozhodne vyberte väčšiu. Patria sem napríklad modely Luna, Step, Lola, Comfy alebo Woody. 

Obuv s plochou podrážkou je zase naopak trošku väčšia, čo znamená, že pri výbere medzi dvoma veľkosťami zákazníčky volia skôr menšiu, pretože lepšie sedí. Toto platí napríklad u modelov Crura, Alisma, Nela, Ortho, Felix. 

Poslednou skupinou sú topánky, u ktorých veľkosti rozhodne neodpovedajú – sú oveľa menšie, takže pri výbere vyberajte rozhodne väčšie. Patria sem modely Soft, Medica alebo Rolo. 

U každého modelu nájdete veľkostnú tabuľku, ktorá je pripravená priamo pre určený model (čísla sú upravené podľa typov podrážok a skúseností našich zákazníčok).

Nákup na internete

Aj napriek dôkladnému výberu, konzultácií a meraniu sa môže nákup na internete zdať neistý. Veľmi dobre to viem, obuv si proste nevyskúšate na nohe ako v obchode. A tak keby vám obuv náhodou nesedela, radi ju vymeníme za inú veľkosť, model či vrátime peniaze. Jednoducho urobíme všetko pre to, aby bol nákup na internete bez zbytočného strachu. 

Zdravie na prvom mieste

Veľa zákazníčok nám píše, ako im anatomická obuv veľmi pomohla s bolesťami pri dlhom státí napríklad v práci alebo pri domácom upratovaní, ale aj s problémami ako sú ploché nohy, haluxy alebo ostrohy. A z toho mám veľkú radosť, pretože verím, že zdravie a pohodlie bez bolesti je pre nás ženy dôležité :)