Späť

Čo je to zdravotná obuv a prečo si ju zaobstarať

Aké vlastnosti by mala mať obuv prospešná pre vaše zdravie?

Definícia zdravotnej obuvi

Všetci trávime veľa času na nohách, takže pochopenie toho, čo znamená zdravá obuv, je absolútne zásadné pre budovanie a udržiavanie zdravých nôh, prstov a kĺbov. Je pravdou, že zdravotný stav nôh má dôsledky na celé telo a vlastne aj život. Ale aké sú hlavné rozdiely medzi skutočnou zdravotnou obuvou a priemyselným štandardom? Celkom veľký, ako si môžete prečítať nižšie.

Chyby konvenčnej obuvi

Typická "konvenčná" obuv má aspoň štyri základné chyby kvôli dizajnovým prvkom: zvýšený podpätok, malé miesto na prsty, zúženie špičky a tuhá podrážka. Tieto konštrukčné prvky sú obvykle zahrnuté do takmer každého typu obuvi, od módnych topánok, cez neformálnu obuv, po športovú obuv.

Kategória atletickej obuvi môže byť ľahko zavádzajúca, pretože ľudia majú tendenciu myslieť si o športovej obuvi že je pohodlná, zdravá a veľká – nie je ani jedno z toho. Ak sa pozriete pozornejšie na väčšinu športovej obuvi, uvidíte, že zlé konštrukčné prvky, ktoré sú prítomné aj v iných kategóriách obuvi, sú stále viditeľné a stále spôsobujú problémy s nohami a prstami.

Alternatívy zdravotnej obuvi

Takže, ako by mala zdravá obuv vyzerať? Skutočne zdravá obuv je úplne plochá od špičky až po päty, aby zaistila správnu stabilitu nohy a umožnila prirodzenú podporu klenby. Zdravá obuv má podrážku, ktorú je možné ľahko ohýbať, tá umožňuje vašej nohe, aby rozkladala váhu. A možno najdôležitejší bod - zdravá obuv má priestor na prsty, ktorý je najväčší na koncoch prstov, nie nad bruškami. Miesto na špičku, ktoré je najširšie na koncoch, umožňuje prirodzený pohyb prstov.

Zdravá obuv tiež nepotrebuje "technológiu kontroly pohybu", alebo niečo, čím by sa snažila "vylepšiť" alebo "kontrolovať" brilantný dizajn ľudskej nohy. Da Vinci to povedal asi najlepšie: "Ľudská noha je majstrovským dielom, je to inžinierske umelecké dielo." Úlohou obuvi je jednoducho rešpektovať nohu a nechať ju čo možno najviac „ísť“ svojou cestou.

Nechajte svoje nohy byť prirodzené

Tvar a orientácia nôh a prstov v obuvi je veľmi dôležitá. Nosenie zlej obuvi môže viesť k deformácii prstov, bolesti, nepohodlia, a neschopnosti vykonávať voľnočasové aktivity. Je nemožné snažiť sa rehabilitovať nohu do prirodzeného a správneho stavu a nosiť pri tom konvenčnú obuv. Konvenčná obuv sama o sebe je príčinou väčšiny bežných problémov nôh a deformácií.

Dobrá obuv umožňuje nohe aby fungovala prirodzene. Topánky, ktoré majú pozitívny vplyv na nohy, pomáhajú znížiť pravdepodobnosť zranenia chodidla a členku, odstrániť bolesť v dolných končatinách a umožnia Vám získať čo najviac z vášho života, najmä u ľudí vyššieho veku, keď sa zachovanie mobility a nezávislosť stáva občas aj problémom.

Výber tej najlepšej obuvi

Nohy a prsty boli prírodou navrhnuté tak, aby umožnili optimálnu rovnováhu, chôdzu, pohodlie a dlhú životnosť. Bohužiaľ, drvivá väčšina obuvi na trhu dnes má problémy s konštrukciou, takže pri nákupe musíte byť extra starostlivá. Hľadajte topánky, ktoré rešpektujú geniálnu prírodnú konštrukciu, namiesto absolútnej ignorácie prirodzenosti. Aj do obuvi kam si vložíte ortopedické vložky kontrolujte ostatné vlastnosti dôležité pre zdravie.

Na obuv, ktorú ponúkame, sme veľmi hrdí, podporuje a zachováva prirodzene zdravé chodidlá. Každý model na našich stránkach má gélovú stielku (ktorú vyvíjali poprední podiatri z Nemecka a Talianska), je ručne šitá z pravej kože a tým predstavuje ideálny kus do vašej skrinky na topánky, pokiaľ sa len trochu zaujímate o svoje zdravie. Sme veľmi vyberaví, pokiaľ ide o náš sortiment, preto to, čo vidíte v našom obchode reprezentuje len najlepšie a najefektívnejšie možnosti, ako dosiahnuť optimálne dlhodobé zdravie.