Späť

Homeopatiká. Ako a prečo sa užívajú

Užívate homeopatiká na spanie, stres alebo problémy so zubami?

Homeopatiká

Homeopatiká - v posledných rokoch často skloňované slovo. O čo sa ale presne jedná? Homeopatia je liečebná metóda alternatívnej medicíny, ktorá je založená na princípe podobnosti, inými slovami látka, ktorá človeku vo veľkých dávkach spôsobila ochorenie, môže v menších dávkach človeka naopak vyliečiť. Homeopatiká pôsobia na funkčné poruchy organizmu a podporujú vlastnú obranyschopnosť tela.

Ako sa homeopatiká užívajú?

Homeopatiká sa pripravujú zo živočíšnych, rastlinných i minerálnych látok riedených vo veľmi slabých dávkach. Vyrába sa predovšetkým vo forme tabliet či granúl, ktoré sa rozpustia v dutine ústnej. Okrem toho sa pripravujú aj vo forme mastí, sirupov, či rektálnych čapíkov. Užívať ich môžu deti aj dojčiace ženy, tiež sa môžu kombinovať s bežnými liekmi – všetko záleží na konzultácii s odborníkom.

Homeopatiká na zuby

• Traumeel - Prípravok na tlmenie zápalov a bolestí spôsobených zubným kazom či zápalom ďasien. Dobre funguje aj ako prevencia bolesti a zápalov pred plánovaným zubným ošetrením vrátane vytrhnutia zubu alebo prípravy na implantát.

 

Calcium Fluoratum – Ideálny prípravok pri prevencii proti kazivosti zubov, ktorý zároveň podporuje pevnú zubnú sklovinu.

 

Ferrum phosphoricum - Tento liek upokojuje bolesti zubov, ktorých príčinu sa nepodarilo zubnému lekárovi zistiť.

 

Homeopatika na spanie

Coffea truda - Ak nemôžete zaspať, pretože máte plnú hlavu myšlienok, ste rozlietaní a čulí, Coffea truda je druh homeopatík, ktorý vám ľahko pomôže.

 

Zincum metallicum - Tento prípravok je vhodný pre ľudí s fyzicky aj psychicky náročnou prácou, po ktorej sa nestihnete úplne upokojiť, aby ste sa uložili k spánku.

 

Homeopatiká na stres

Gelseium – Potrebujete sa poriadne vyspať, pretože vás ďalší deň čaká náročná skúška, ale nedarí sa vám to? Na podobné problémy je vhodné práve Gelseium.

 

Argentum nitricum - Výborný prípravok na rýchle upokojenie, napríklad pred veľkou prezentáciou. Pomôže vám s urovnaním myšlienok aj s upokojením tela.

Homeopatiká sú skvelým nástrojom na liečbu chorôb, s ktorými si moderná medicína zatiaľ nedokáže poradiť. Treba však podotknúť, že princíp fungovania homeopatík nebol spoľahlivo vedecky preukázaný a od liečby tak nemôžeme čakať zázraky.